Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2014 02:28 - Осми декември
Автор: luxporto Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2943 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Осми декември, викате... Може би единствената дата на която всички ставаме студенти. Странно защо...
Да си студент, може би, значи да можеш да изпиеш повече от теглото си в литри, твърд концентрат. Също, може би, е да откриеш нови иновативни начини да залъгваш себе си, че тези четири години имат значение за бъдещето ти, особено прекарани в чалга ритми, с евтин алкохол, мечти на заем и случайни връзки. Вероятно с това върви тате да носи, мама да меси и цяла рода да се гордее с детето и пътят му към така мечтаното виШУ! 
Не казвам, че расте поколение хрантутници, които на гръб на гладните си, заблудени родители пропилява жизнено време в лежане по гръб. Дори не го намеквам. И почти се задавям в собствения си сарказъм. 
И, всъщност, какво е това бъдеще? Яде ли се? Пие ли се? Продават ли го в мола? Мога ли да платя на някого да ми го напише или издиктува в слушалката? 
Не празнувам! Поне не това. И не сега. 
Празнувам добрия си избор на специалност. Празнувам и пия за безсънните си нощи. Празнувам, всеки ден, че инвестирам в себе си. Празнувам пътя който извървях за тези три години, колко се промених, колко израснах. Наздраве за взетите изпити, за споделените моменти и светлото бъдеще... Това за което всичките работещи, учещи, четящи и знаещи хора се бутаме в изпосталелите библиотеки. Това бъдеще в което искам да живея и да оставя след себе си.
Наивник? Идиот даже. Без връзки, без платени дипломи, без рушвети, без измама. Имама, която има за цел да замаже собствените ви очи, че има смисъл. За да се събудите на четиресет и пет от изповръщан делир, постигнали... Нищо!
Пия и празнувам себе си и колегите си, празнувам за всички нас, защото все някой трябва да предпочита учебници пред нови парцали. Все някой трябва да изкарва парите си и изпитите си честно, а не с навеждане, за да не се срути и без друга разклатената ни България. Съсухрена баба, която вечеря само корав, вчерашен хляб с червен пипер, за да могат децата и да бъдат щастливи... Плаща с парченца от историята си, от миналото си, които са обречени да останат завинаги забравени. Продава старите реликви, за да се превърнат в промили и да замъглят и без друго лишеното ни от мисъл съзнание. 
Ще се борим. Истината може и да не ни направи свободни, но ще ни покаже пътят или поне каквото е останало от него!
Честит празник!



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Янче, Янче, повесели се напук на ...
08.12.2014 10:06
Янче, Янче, повесели се напук на всичко. Забрави действителността, която меко казано е обезкуражаваща. Имаш още година, две, преди да стъпиш в тинята при нас. Всъщност, ти вече си си изкарвала хляба самостоятелно и вероятно ще приходиш по-плавно в редиците на работническата класа. Казвал съм ти и друг път. Ти имаш два големи проблема. Първият е, че си социално същество и несправедливостта винаги ще ти трови живота. А вторият е, че си твърде умна за да бъдеш щастлива. И въпреки всичко, надеждата ми е в такива като теб. Дано да сте повече! Честит празник!
цитирай
2. luxporto - Благодаря, Куш. Ще се забавляваме, ...
08.12.2014 10:14
Благодаря, Куш.
Ще се забавляваме, просто не с токчетата в чиниите и в изтрезвителното после.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: luxporto
Категория: Лични дневници
Прочетен: 369880
Постинги: 188
Коментари: 818
Гласове: 1287
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031